Γιατί οι φωτορεπόρτερ κατέβασαν τις μηχανές τους μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό τους από τον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και την κάλυψη της επίσκεψης της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Γιατί οι φωτορεπόρτερ κατέβασαν τις μηχανές τους μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την απόφαση να κατεβάσουν τις φωτογραφικές τους μηχανές, να τις αφήσουν στο έδαφος προς ένδειξη διαμαρτυρίας και να μη καλύψουν την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έλαβαν σήμερα τέσσερις φωτορεπόρτερ, μέλη της ΕΦΕ, έπειτα από τον αποκλεισμό τους από τον χώρο της εκκλησίας.

Εξηγώντας τους λόγους σε κοινή τους ανάρτηση, τονίζουν πως «για μία ακόμα φορά οι φωτορεπόρτερ θεατές και θύματα μίας κατάστασης που τείνει να γίνει συνήθεια», αναφερόμενοι στα όσα έγιναν σήμερα.

Νωρίτερα,είχε προηγηθεί η απόφαση να απομακρυνθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία, πέρα της ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ που ήταν στο προαύλιο του Ιερού Ναού, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

«Εκπρόσωπος της αστυνομίας και εκπρόσωπος της Προεδρίας μεταφέροντας εντολές (ποιανού είναι ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε ποτέ) απέκλεισε τους φωτορεπόρτερ των πρακτορείων να καλύψουν την επίσκεψη της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για την καθιερωμένη δοξολογία.

Οι φωτορεπόρτερ τοποθετήθηκαν σε ένα σημείο που καμία σχέση δεν είχε με το γεγονός εκτός κι αν ο στόχος ήταν να για να γίνει παρουσίαση των οχημάτων των επισήμων.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέρφων, οι υπεύθυνοι της τήρησης των μέτρων δήλωσαν ότι «μας κάνουν την χάρη να τραβήξουμε το άγημα στον αύλειο χώρο αρκεί να είμαστε κόσμιοι».

Φυσικά οι συνάδερφοι αρνήθηκαν να γίνουν για μία ακόμα φορά διακοσμητικά στοιχεία μίας χιλιοπαιγμένης παράστασης και κατέβασαν τις φωτογραφικές μηχανές τους», περιγράφουν στην κοινή τους ανάρτηση οι φωτορεπόρτερ: Βασίλης Βερβερίδης, Γιάννης Παπανίκος, Κώστας Τσακαλίδης, Δημήτρης Τοσίδης (Μέλη της ΕΦΕ).