Παναθηναϊκός: Υπογραφές για τη Διπλή Ανάπλαση! Τέλος του 2023 έτοιμο το γήπεδο στο Βοτανικό

Πλησιάζει η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα δώσει την τελική ώθηση για την έναρξη της Διπλής Ανάπλασης και τη λύση του γηπεδικού θέματος του Παναθηναϊκού. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Παναθηναϊκός: Υπογραφές για τη Διπλή Ανάπλαση! Τέλος του 2023 έτοιμο το γήπεδο στο Βοτανικό

Δεν είναι μακριά η ώρα που θα πέσουν οι υπογραφές για τη Διπλή Ανάπλαση!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», προ ημερών έλαβε χώρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και κυβερνητικών στελεχών για να προωθηθούν οι διαδικασίες της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η κυβέρνηση βιάζεται και σκοπεύει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, τον δήμο που θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θέτει και ορίζοντα ολοκλήρωσης της Διπλής Ανάπλασης. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι αυτή θα είναι έτοιμη προς το τέλος του 2023.

Το ρεπορτάζ του κυριακάτικου «Βήματος» περιγράφει και την πηγή χρηματοδότησης των εργασιών. Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι υπόλοιποι πόροι από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία, καθώς και από ενισχύσεις της Περιφέρειας Αττικής. Εκτιμάται ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτει επίσης ότι αρχικά θα χτιστούν το ποδοσφαιρικό γήπεδο και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη. Έπειτα θα κατασκευαστεί κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε γειτονικό οικόπεδο.