Πειραιάς: «Πράσινες» αναπλάσεις

O Δήμος Πειραιά προχώρησε σε αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών σε πλατείες, κήπους και διάφορα σημεία της πόλης.

Πειραιάς: «Πράσινες» αναπλάσεις

O Δήμος Πειραιά προχώρησε σε αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών σε πλατείες, κήπους και διάφορα σημεία της πόλης.

Με στόχο περισσότερο πράσινο σε καθαρούς και περιποιημένους κοινόχρηστους χώρους ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών σε πλατείες, κήπους και διάφορα σημεία της πόλης.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης στις πλατείες Φρεαττύδος, Πηγάδας, Ν. Λεγάκη, Τερψιθέας, στη νησίδα επί της Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και στην παραλία Βοτσαλάκια όπου ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέμβαση για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου.

Εκτός από τη φύτευση εποχιακών φυτών και λουλουδιών η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου τοποθέτησε καλαίσθητες περιφράξεις στους κήπους, τοποθέτησαν νέα παγκάκια και αυτόματο σύστημα ποτίσματος και προχώρησαν στη συντήρηση του πρασίνου.

«Ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης, αναμόρφωσης και εξωραϊσμού πλατειών και χώρων πρασίνου στις γειτονιές του Πειραιά» δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.

«Στόχος των παρεμβάσεων είναι οι πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι να γίνουν περισσότερο ελκυστικοί, προσβάσιμοι, λειτουργικοί, αισθητικά καλύτεροι και ομορφότεροι, ώστε να κάνουν την παραμονή των δημοτών σε αυτούς πιο ευχάριστη.

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τη δραστηριότητα για το πράσινο στην πόλη, να αυξήσει τα ποσοστά του ανά κάτοικο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η διατήρηση των πλατειών σε ένα καλό επίπεδο, χωρίς τα φαινόμενα βανδαλισμών και αισθητικής ρύπανσης είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.
Για τον λόγο αυτόν θα ήθελα να καλέσω τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας να σεβαστούν τους δημόσιους χώρους και να τους προστατεύσουν, προκειμένου να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι οι σημαντικές παρεμβάσεις, που υλοποιούνται σε κήπους, πλατείες και νησίδες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, καθώς προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργούνται εστίες πρασίνου στον Πειραιά, έτσι ώστε η πόλη να βελτιωθεί αισθητικά και οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά να απολαμβάνουν τους χώρους καθαρούς και περιποιημένους.