Άλιμος: Παραδόθηκε στους πολίτες η πεζογέφυρα (pics)

Παραδόθηκε στους πολίτες η πεζογέφυρα του Αλίμου - Δείτε φωτογραφίες από την εγκατάσταση στην Ποσειδώνος, που θα διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα.

Άλιμος: Παραδόθηκε στους πολίτες η πεζογέφυρα (pics)

Πραγματοποιήθηκαν τα -πολυαναμενόμενα- εγκαίνια της πεζογέφυρας Αλίμου. Ένα έργο υψίστης σημασίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών που όμως είχε πολλά χρόνια καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές.

Σήμερα όμως, η πεζογέφυρα παραδόθηκε στους κατοίκους της πόλης και ένωσε το παραλιακό μέτωπο με τον αστικό ιστό του Αλίμου.

Λίγο μετά τις 14:00, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός και ακολούθησε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών και όλους τους αιρετούς που εργάστηκαν αυτά τα χρόνια για να ξεπεράσουμε τα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα. Ξεκίνησε το αίτημα επί δημαρχίας Ορφανού.

Στη συνέχεια, η δική μας Δημοτική Αρχή με την Περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου προχώρησαν το έργο. Και έφτασε η ολοκλήρωσή του, με τον υπουργό κ. Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Εύχομαι να είναι καλοδιάβατη και ο κόσμος να την ευχαριστιέται καθώς τη διασχίζει. Θα κάνω όμως και μία πρόβλεψη. Επειδή έχει μία υπέροχη θέα, εκτιμώ πως ο κόσμος θα τη χρησιμοποιεί και για να θαυμάζει τη θάλασσα και την παραλία μας. Πιστεύω λοιπόν, πως θα λειτουργήσει και ως ένα σημείο για υπέροχες φωτογραφίες με φόντο τη θάλασσα».

«Είμαι χαρούμενος γιατί διακομματικά βοηθήθηκε για να υλοποιηθεί το έργο. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο αυτό και ας το πάρουμε ως ένα καλό παράδειγμα. Βλέπω να αναβαθμίζεται η Αθηναϊκή Ριβιέρα που είναι η πιο όμορφη Πανευρωπαϊκά» δήλωσε ο υπουργός Χ.Θεοχάρης.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Αντιπεριφειάρχης κα Δήμητρα Νάνου που αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου. Επίσης, δήλωσε πως σκοπός της Περιφέρειας είναι η κατασκευή κι άλλων πεζογέφυρων.

Ακολούθησε ο πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε πως η ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Π. Φαλήρου είναι περισσότερο πολύπλοκη καθώς διαθέτει δύο τόξα και ελπίζει πως σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε: «Αυτή τη γέφυρα, όπως και εκείνη του Παλαιού Φαλήρου, έχουμε στόχο να τις κάνουμε και διαδραστικές, όπως άλλωστε αρμόζει στις «σύγχρονες έξυπνες πόλεις». Ελπίζω πως μέχρι το τέλος του έτους θα καταφέρουμε να σας καλέσουμε και εμείς με τη σειρά μας στα εγκαίνια της δικής μας πεζογέφυρας».

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Κονδύλης έκοψε την κορδέλα και το έργο πλέον ανήκει στους κατοίκους της πόλης.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Υποδομών και της κατασκευαστικής εταιρείας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ο τέως Δήμαρχος Π. Φαλήρου και νυν βουλευτής, Διονύσης Χατζηδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Πηγή: alimosonline