Χρυσή Αυγή: Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα, στο Μαλανδρίνο ο Ρουπακιάς, άφαντος ο Παππάς

Ξεκίνησε η μεταγωγή των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής με την ηγετική ομάδα να οδηγείται στις φυλακές Δομοκού, τον Ρουπακιά στο Μαλανδρίνο - Άφαντος ο Παππάς – Κινούνται οι διαδικασίες για Λαγό.

Χρυσή Αυγή: Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα, στο Μαλανδρίνο ο Ρουπακιάς, άφαντος ο Παππάς

Ξεκίνησε η μεταγωγή των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους.

Τα μέλη της ηγετικής ομάδας, καθώς και κάποιοι άλλοι από τους καταδικασθέντες (συνολικά 20 άτομα), θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, που θεωρούνται πειθαρχικές φυλακές και κρατούνται μεταξύ άλλων και καταδικασμένοι για τρομοκρατία.

Χρυσή Αυγή: Η ανθυπαστυνόμος που μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ τυλιγμένη με σεντόνι

Οι υπόλοιποι θα διαμοιραστούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων. Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα οδηγηθεί και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Άφαντος ο Παππάς – Κινούνται οι διαδικασίες για Λαγό

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες.

Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι η διαβίβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο του αποσπάσματος της απόφασης καταδίκης σε 13 χρόνια κάθειρξη για τον Ιωάννη Λαγό, που καταδικάστηκε ως μέλος του σκληρού πολιτικού πυρήνα της Χ.Α. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, πληροφορίες, από την υπεράσπιση του, αναφέρουν ότι ο Ιωάννης Λαγός, προκειμένου να μπλοκάρει τις διαδικαςίες άρσης της ευρωασυλίας του και με στόχο να επιτύχει να μην πάει φυλακή, αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και να την διαβιβάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: kathimerini.gr