Κακοκαιρία: Το «έστρωσε» με… χαλάζι στην Κρήτη-Κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου ως τις 16.30 (vid)

Μεγάλες καταστροφές στην Κρήτη από την κακοκαιρία. Ποτάμια οι δρόμοι, το «έστρωσε» με… χαλάζι στα Μάλια.

Κακοκαιρία: Το «έστρωσε» με… χαλάζι στην Κρήτη-Κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου ως τις 16.30 (vid)

Στην Κρήτη που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες δύο ημέρες, οι καταστροφές είναι μεγάλες. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ στο Ηράκλειο βρέχει ασταμάτητα για αρκετές ώρες.

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, έχοντας δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων. Τρία άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τα οχήματά τους και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες και από τα Μάλια, όπου το χαλάζι έφτασε στο μισό μέτρο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου, προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες την Κρήτη. Το αεροδρόμιο θα παραμείνει προσωρινά κλειστό έως τις 16:30 το απόγευμα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «από την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα στις υποδομές».

Συγκεκριμένα, «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 16:30 το απόγευμα της 21/10/2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών»,αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr