Ελασσόνα: Έξι αθλήτριες θετικές στον κορονοϊό - 150 άτομα σε καραντίνα

Μετά από κρούσματα κορονοϊού σε αθλητικές ακαδημίες, έχει σημάνει συναγερμός στην Ελασσόνα. Έξι αθλήτριες βρέθηκαν θετικές στον ιό ενώ 150 άτομα συνολικά βρίσκονται σε καραντίνα. 

Ελασσόνα: Έξι αθλήτριες θετικές στον κορονοϊό - 150 άτομα σε καραντίνα

Έξι αθλήτριες του βόλει σε γυμναστικό σύλλογο της Ελασσόνας, δύο συγγενείς τους και δύο προπονητές τους, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Αποτέλεσμα είναι να μπουν σε καραντίνα περίπου 150 άτομα που σχετίζονται με τα θύματα.

Σε καραντίνα είναι οι ομάδες βόλει και μπάσκετ του συλλόγου αλλά και όλα τα παιδιά που έκαναν γυμναστική στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ή είχαν γυμναστές τους προπονητές του σωματείου. Για τον λόγο αυτόν έχει ανασταλεί η λειτουργία και 13 σχολικών τμημάτων.

Την ανάγκη για χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους υπογράμμισε ο δήμαρχος Ελασσόνας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Ο δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, τονίζοντας: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και η μετάδοση πολύ πιθανή. Όσοι παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού».

Πηγή: ert.gr