Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας προτείνει αναστολή σε όλους τους Χρυσαυγίτες εκτός από τον Ρουπακιά

Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους εισηγήθηκε η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. Εξαίρεση ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς. Το σκεπτικό της.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας προτείνει αναστολή σε όλους τους Χρυσαυγίτες εκτός από τον Ρουπακιά

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην του Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών αλλά και των Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, ζήτησε να αφεθούν μέχρι την έφεση, οι καταδικασθέντες της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, με την εξαίρεση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά

«Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί αναστολή στην έφεση για ολες τους κατηγορούμενους πλην του Γ. Ρουπακιά» είπε χαρακτηριστικά.

«Πέρασαν 7 έτη και (οι καταδικασθέντες) δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν, η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθείσα ποινή» δήλωσε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την Αδαμαντία Οικονόμου «άπαντες οι πολίτες είναι ίσοι χωρίς να γίνεται κάποια διάκριση. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να αναστέλλεται η ποινή. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Πηγή: News247.gr