Πειραιάς: Εξαγριωμένο πλήθος στα δικαστήρια όρμησε στον καθηγητή που μαχαίρωσε το σκυλάκι (vid)

Φιλόζωοι και γείτονες του εκπαιδευτικού θέλησαν να τον λιντσάρουν για το αποτρόπαιο και απάνθρωπο έγκλημα να μαχαιρώσει σκυλάκι. - Σε κακούργημα μετατρέπεται η κακοποίηση ζώων με παρέμβαση Βορίδη.

Πειραιάς: Εξαγριωμένο πλήθος στα δικαστήρια όρμησε στον καθηγητή που μαχαίρωσε το σκυλάκι (vid)

Φιλόζωοι αλλά και γείτονες του καθηγητή που μαχαίρωσε στα πλευρά σκυλάκι στη Νίκαια και κουβαλούσε πάνω του σουγιά για τους… γείτονες όπως δήλωσε, αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, αυτόν και τον άλλον κατηγορούμενο για την κτηνώδη, απάνθρωπη και φρικιαστική πράξη του.

Το εξαγριωμένο και αγανακτισμένο -για την κακοποίηση ζώων-πλήθος, μετά την οικεία του εν λόγω εκπαιδευτικού, που διδάσκει και μικρά παιδιά ενώ θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί είχαν μαζευτεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά και επιχείρησαν να λιντσάρουν τους δύο κατηγορούμενους, πετώντας τους καφέδες και μπουκάλια νερό. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τους φυγαδέψουν με ένα ταξί.

Η δίκη πήρε αναβολή για τις 23 Οκτωβρίου, και μάλιστα οι συνήγοροι που έχουν ορίσει οι φιλοζωϊκές οργανώσεις ζητούν να κριθεί αναρμόδιο το δικαστήριο ώστε να δικαστούν με άλλο άρθρο του ποινικού κώδικα οι κατηγορούμενοι και να δικαστούν για κακούργημα κι όχι για πλημμέλημα.

Σε κακούργημα η κακοποίηση ζώων με παρέμβαση Βορίδη

Μάλιστα, πάνω σε αυτό το κομμάτι με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη μετά τα τελευταία περιστατικά που καταγράφηκαν με τη βάναυση κακοποίηση σκύλων, στα Χανιά και στη Νίκαια, ο βασανισμός ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ:

«Ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ο προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη (15/10) συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει -με τη συνεργασία των Δήμων- παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος δήλωσε ότι το σκυλί είναι άκακο και δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν.