Χίος: Σε καραντίνα το ΚΥΤ λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού

Πληθώρα κρουσμάτων κορονοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν στο ΚΥΤ της Χίου που έχει τεθεί σε καραντίνα.

Χίος: Σε καραντίνα το ΚΥΤ λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού

Το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ της Χίου που βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη, τέθηκε σε καραντίνα από την Τετάρτη (14/10), καθώς εντοπίστηκαν από τις υγειονομικές αρχές πολλά κρούσματα κορονοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η απόφαση ελήφθη από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από το ΚΥΤ θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσες γυναίκες βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο”