Τραμπ: «Πoλύ πιο επικίνδυνη η γρίπη από τον κορονοϊό»!

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει την απειλή της ασθένειας από την οποία δεν έχει αναρρώσει ακόμα, ενώ ο Τζο Μπάιντεν αύξησε στις 16 μονάδες τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις

Τραμπ: «Πoλύ πιο επικίνδυνη η γρίπη από τον κορονοϊό»!

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύτηκε με κορονοϊό μετά από 72 ώρες και φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με τον ιό.

Υποβαθμίζοντας την απειλή της ασθένειας, την οποία μάχεται ακόμα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέκρινε εκ νέου τον ιό με τη γρίπη, λέγοντας ότι «πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη» και ισχυρίστηκε ότι ο κορονοϊός είναι «στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος!!!»

«Θα κλείσουμε τη χώρα μας;» ήταν η ερώτηση του Τραμπ σε ένα tweet που ανάρτησε. «Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε μαζί της (σ.σ. με τη γρίπη), όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος!!!»

Σε 10 μήνες περισσότεροι από 210.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό, και τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 7 εκατ. Είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη.

Ο Τραμπ μόλις πέρασε τρεις νύχτες στο νοσοκομείο μετά από θετικές εξετάσεις στον ιό.

Την ίδια στιγμή η υπόθεση με την αθένειά του και οι χειρισμοί του ίδιου του Τραμπ φαίνεται πως προκάλεσαν ακόμα περισσότερη «αιμορραγία» ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάϊντεν προηγείται με 16 μονάδες του Αμερικανού προέδρου.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι, το 57% των ερωτηθέντων στηρίζει Μπάιντεν ενώ το 41% τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μετά το πρώτο προεδρικό debate και μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19.

Oι ψηφοφόροι δείχνουν να προτιμούν σε γενικές γραμμές τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ για συγκεκριμένα θέματα που τα θεωρούν εξαιρετικά σημαντικά, όπως την διαχείριση του νέου κορονοϊού (59% προτιμούν τον Μπάιντεν ενώ το 38% τον Τραμπ), την υγειονομική περίθαλψη (59% ψηφίζουν Μπάιντεν και 39% τον Τραμπ) τη φυλετική ανισότητα στην Αμερική (62% υπέρ του Μπάιντεν έναντι 36% υπέρ του Τραμπ), το θέμα των υποψηφιοτήτων στο Ανώτατο Δικαστήριο (57% υπέρ του Μπάιντεν, 41% υπέρ του Τραμπ).

Στο σημείο που κλείνει η ψαλίδα είναι ο τομέας της οικονομίας. Το 50% πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα είναι καλύτερος ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ είναι 48%.