Πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος Ιάπωνας σχεδιαστής Kenzo

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος Ιάπωνας σχεδιαστής Κένζο Τακάντα 

Πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος Ιάπωνας σχεδιαστής Kenzo

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κένζο Τακάντα υπέκυψε από τον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που επιβλήθηκε στο Παρίσι, όπου και έκανε καριέρα και διάσημη την φίρμα Kenzo, πέθανε στο αμερικανικό νοσοκομείο Neuilly-sur-Seine από τις συνέπειες της Covid-19 σε ηλικία 81 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όταν ο οίκος Kenzo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο της μόδας στις αρχές της δεκαετίας του 1970, έκανε το ντεμπούτο του με χρωματιστές δημιουργίες εμπνευσμένες από τη φύση που εντυπωσίασαν και κατέστησαν διαχρονικές.

Αυτό ήταν χάρη στον πλέον διάσημο ιδρυτή του. Και, ενώ αποσύρθηκε από τον οίκο το 1999, ο Τακάντα συνέχισε να φέρνει αυτό το ιδιαίτερο στυλ του στον ευρύτερο κόσμο του design.

Η πρώτη ανδρική συλλογή του κυκλοφόρησε το 1983.

Ο οίκος Kenzo πειραματίστηκε και με αρώματα, λανσάροντας το King Kong το 1980, το οποίο δημιούργησε «απλώς για διασκέδαση». Το 1988, η σειρά των γυναικείων αρωμάτων ξεκίνησε με το Kenzo de Kenzo, Parfum d’été, Le monde est beau και L’eau par Kenzo. Το Kenzo pour Homme ήταν το πρώτο του ανδρικό άρωμα (1991).

Το FlowerbyKenzo, που κυκλοφόρησε το 2000, καταχωρήθηκε από τον ιστότοπο της Vogue ως ένα από τα καλύτερα κλασικά γαλλικά αρώματα όλων των εποχών.

Από το 1993 τα δικαιώματα του τίτλου Kenzo ανήκουν στη γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH.

Πηγή: cnn.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας