Τραμπ: «Πάω καλά, νομίζω» - Λαμβάνει πειραματικό κοκτέιλ και αισθάνεται κόπωση, λέει ο γιατρός του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει πειραματική θεραπεία για τον κορονοϊό, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Τραμπ: «Πάω καλά, νομίζω»  - Λαμβάνει πειραματικό κοκτέιλ και αισθάνεται κόπωση, λέει ο γιατρός του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Twitter αργά χθες (τοπική ώρα) μετά την εισαγωγή του σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού διαγνώστηκε με COVID-19, ότι πιστεύει πως τα πάει καλά.

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε ο πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε απόψε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Αναβάλλονται ή θα γίνουν διαδικτυακά οι προγραμματισμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ

Η ιχνηλάτηση των επαφών ξεκίνησε αμέσως στον Λευκό Οίκο, μόλις έγινε γνωστό ότι η Χόουπ Χικς, η στενή συνεργάτιδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, Κέιλι ΜακΕνάνι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, ο Τραμπ έλαβε το αποτέλεσμα της δικής του εξέτασης αργά το βράδυ της Πέμπτης. «Μέσα σε μία ώρα ανακοινώσαμε αυτήν την πληροφορία στον αμερικανικό λαό», σημείωσε.

«Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα βλέπετε και θα ακούτε τον πρόεδρο ενώ συνεχίζει το πρόγραμμα εργασίας του. Εξετάζουμε μια σειρά διαφορετικών τρόπων για να το κάνουμε αυτό, όμως εκείνος θέλει να μιλάει στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Η ΜακΕνάνι σχολίασε επίσης ότι «κρίθηκε ασφαλές» για τον Τραμπ να πάει την Πέμπτη σε μια εκδήλωση για συγκέντρωση πόρων για την προεκλογική εκστρατεία του στο Νιου Τζέρσεϊ, αν και λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Χικς είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Σύμφωνα με το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου, όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετείχε εντός των επόμενων ημερών θα διεξαχθούν διαδικτυακά ή θα αναβληθούν προσωρινά.

Ο Μπιλ Στίβεν, ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων, διευκρίνισε ότι αναβάλλονται επίσης προσωρινά και όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετείχαν μέλη της οικογένειας Τραμπ. Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, που βρέθηκε αρνητικός στον νέο κορονοϊό, θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Όλες οι άλλες εκδηλώσεις θα εξεταστούν «κατά περίπτωση», πρόσθεσε.

Απομένουν πλέον μόνο 32 ημέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ