Η transgender Πέτρα ντε Σούτερ αναπληρώτρια πρωθυπουργός στο Βέλγιο

Σε ένα ιστορικό γεγονός, η transgender Πέτρα ντε Σούτερ διορίστηκε αναπληρώτρια πρωθυπουργός στο Βέλγιο

Η transgender Πέτρα ντε Σούτερ αναπληρώτρια πρωθυπουργός στο Βέλγιο

Απόφαση-σταθμός στο Βέλγιο, καθώς η Πέτρα ντε Σούτερ διορίστηκε αναπληρώτρια πρωθυπουργός. Αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την LGBTQ+ κοινότητα διεθνώς καθώς πρόκειται για την πρώτη transgender υπουργό στην Ευρώπη.

Η Πέτρα ντε Σούτερ ήταν πάντα ανοιχτή για την transgender ταυτότητά της και δεν προσπάθησε να το αποκρύψει καθόλη την πολιτική της καριέρα. Όντας γιατρός και καθηγήτρια γυναικολογίας, υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων. Τόσο από την θέση της στη βελγική Γερουσία, όσο και από κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, και το αξίωμά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

H 57χρονη παραιτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα, κατέχοντας πλέον τη μία από τις συνολικά 7 θέσεις αναπληρωτών πρωθυπουργών, όσα και τα πολιτικά κόμματα που συνθέτουν την προσωρινή κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε δηλώσεις της για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη την οποίαν της πρόσφεραν οι συνάδελφοί της Πράσινοι.

Μέχρι στιγμής, τα transgender άτομα σε δημόσια αξιώματα είναι ελάχιστα, όπως η Μαρί Κάου, κοινοτάρχης στο χωριό Tilloy-lez-Marchiennes της Γαλλίας, ο Τζανμάρκο Νέγκρι, δήμαρχος στο Τρομέλο της Ιταλίας και ορισμένοι βουλευτές στην Ισπανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Πολωνία.

Πηγή: lifo.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας