«Ο Ευαγγελισμός δεν μπορεί να δεχθεί άλλα κρούσματα» - Γεμάτη η μονάδα και στο ΓΚ Νίκαιας! (vid)

Πώς περιέγραψε την κατάσταση των νοσοκομείων της Αθήνας η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Αποκάλυψε ότι «εκκενώνονται ΜΕΘ, για να μετατραπούν σε Covid-19».

«Ο Ευαγγελισμός δεν μπορεί να δεχθεί άλλα κρούσματα» - Γεμάτη η μονάδα και στο ΓΚ Νίκαιας! (vid)

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία των Αθηνών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε.

Είχε προηγηθεί, υπενθυμίζουμε, την Τρίτη η ανακοίνωση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλα περιστατικά covid-19.

Συναγερμός και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει πλέον και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Μετά τη Γενική Συνέλευση της Τρίτης, οι γιατροί γνωστοποίησαν ότι είναι αδύνατον να δέχονται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19.

Το ποτήρι ξεχείλισε την Κυριακή κατά τη Γενική Εφημερία όταν το νοσοκομείο δέχθηκε τεράστια πίεση να δεχθεί όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά covid-19 αν και μέχρι την άνοιξη δεν ήταν καν νοσοκομείο αναφοράς.

Ήδη το νοσοκομείο έχει 20 νοσηλευόμενους που είναι επιβεβαιωμένα θετικοί στο νέο κορονοϊό και οι αντοχές έφτασαν στο τέλος τους.

«Δεν έχουμε λιποτακτήσει ποτέ, ούτε και τώρα το κάνουμε αλλά από ό,τι μας είπαν τον Αύγουστο δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» δηλώνει επίσης ο κ. Παπανικολάου.

Πηγή: News247.gr