Έκλεισε το 10ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων - Σε αναστολή 61 σχολικές μονάδες στη χώρα

Λόγω κρούσματος κορονοϊού που εντοπίστηκε σε μαθητή κλείνει για 14 ημέρες το 10ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων. Σε αναστολή τελούν 61 σχολικές μονάδες στη χώρα

Έκλεισε το 10ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων - Σε αναστολή 61 σχολικές μονάδες στη χώρα

Συνεχίζονται τα «λουκέτα» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου ανιχνεύονται περιστατικά κορονοϊού. Αυτό συνέβη και με το 10ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων όπου επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα σε μαθητή, με συνέπεια να δοθεί εντολή για διακοπή της λειτουργίας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Η σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού αναφέρει: «Σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα σε μαθητή του 10ο Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων. Αμέσως, ενημερώθηκε ο Δήμος, από τη Διεύθυνση του Σχολείου και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ενώ ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.
Πριν από λίγη ώρα με νέα ενημέρωση, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία του σχολείου για 14 ημέρες, ενώ απόψε θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους χώρους του σχολείου από τον Δήμο και θα σφραγιστεί.

Κατόπιν ενημέρωσης του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναγνώρισης και ιχνηλάτησης των επαφών του παιδιού, στον σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο καθώς και στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, αθλητικές, κλπ. Μετά από σχεδόν 15.000 κρούσματα στη χώρα μας, ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και στο Δήμο μας, την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση με απόλυτη υπευθυνότητα. Σε διαρκή συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων και θα ενημερώνει εγκαίρως την πόλη».

Το υπουργείο Παιδείας ανανέωσε το τελευταίο 24ωρο τη σχετική λίστα, με τα σχολεία που παραμένουν κλειστά να ανέρχονται πλέον σε 61. Αναλυτικότερα, με βάση τη σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι στιγμής, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τέσσερα σχολεία στην Αττική: το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (έως 27/9), το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης (έως 29/9), το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης (έως 1/10) και το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης (2/10).

Επιπλέον, έχει ανασταλεί η λειτουργία και του 2ου Δημοτικού Βουτών Ηρακλείου (έως 27/9) του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας (έως 30/9) και του 14ου Νηπιαγωγείου Καβάλας (έως 1/10). Σε άλλες 53 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων ή τάξεων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 40 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες 13 αφορούν τμήματα σε σχολεία των Τρικάλων, του Πύργου, των Σερρών, του Θερμαϊκού, της Καστοριάς, της Καβάλας, της Κατερίνης και της Κέρκυρας.

Παράλληλα, μαθητές σε δεκάδες σχολεία της επικράτειας προχωρούν σε κατάληψη, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων και την ενίσχυση των σχολικών μονάδων με προσωπικό καθαριότητας.

Η λίστα με τα σχολεία η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php) και ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος