Χαρδαλιάς: Δεν φίλησα το χέρι του ιερέα, έκλινα από σεβασμό στο ράσο (video)!

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε, στην κίνησή του να φιλήσει, χωρίς μάσκα, χέρι ιερέα, μετά τη σημερινή επιχείρηση διάσωσης του στην Οξυά Καρδίτσας

Χαρδαλιάς: Δεν φίλησα το χέρι του ιερέα, έκλινα από σεβασμό στο ράσο (video)!

Εξηγήσεις, μέσω social media, έδωσε - για το επίμαχο στιγμιότυπο, από τη σημερινή επιχείρηση διάσωσης πολιτών, στην Οξυά Καρδίτσας - ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που συντόνιζε την αποστολή, εξηγώντας το νόημα της κίνησής του να κατευθυνθεί - δίχως μάσκα - και να φιλήσει τη χείρα διασωθέντα ιερέα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αρνήθηκε ότι φίλησε το χέρι του ιερέα, επισημαίνοντας ότι η κίνηση του αφορούσε τον σεβασμό του στο ράσο που φέρει:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στη σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διασώσαμε και που έσπευσε να μας ευχαριστήσει και να μας συγχαρεί αμεσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει τη μάσκα μου για να πιω νερό (τα video ειναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:

Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφαλεια ολων των πολιτών.

Από αυτη την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!»

Δείτε το βίντεο με το επίμαχο στιγμιότυπο:

Παπαθανάσης: Δεν θα φιλούσα κανένα χέρι, πάνω απ' όλα η υγεία!

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για την κίνηση του Νίκου Χαρδαλιά εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης λέγοντας πως «Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αυτή τη στιγμή πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία, δεν θα φιλούσα κανένα χέρι».