Κορονοϊός: Διασωληνωμένος μοναχός του Αγίου Όρους στο «Παπανικολάου»

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε 85χρονος μοναχός του Αγίου Όρους και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Κορονοϊός: Διασωληνωμένος μοναχός του Αγίου Όρους στο «Παπανικολάου»

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» νοσηλεύεται ένας μοναχός από το Άγιο Όρος, του οποίου τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, ο 85χρονος διεκομίσθη το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτάκτως στο νοσοκομείο έπειτα από συμπτώματα που εμφάνισε ενώ βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου και παρότι η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση, εν τούτοις εκτιμάται ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την κατάστασή του.

Μάλιστα, ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του 85χρονου, που έχει και υποκείμενα νοσήματα, έχει επιδείξει και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επικοινώνησε αρκετές φορές με το νοσοκομείο για την ενημερωθεί για την κατάσταση του μοναχού, όπως επίσης και ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Σημειώνεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα της πανδημίας σε τρεις μονές του Αγίου Όρους και στη χερσόνησο του Άθω μετέβη ήδη κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.