Κορονοϊός: Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο «κόκκινο»

Σε ποιες περιοχές της Αττικής, υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο «κόκκινο»

Σε διαρκή επιφυλακή είναι οι υγειονομικές αρχές για τη νέα έξαρση του κορονοϊού. Μετά το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει πάρει την ανιούσα, είναι σταθερά τριψήφιος, γεγονός που έχει φέρει νέα μέτρα.

Σε πολύ δύσκολο μήνα εξελίσσεται ο Σεπτέμβριος αφού έχουν πολλαπλασιαστεί οι διασωληνωμένοι ενώ και οι θάνατοι μέσα στο μήνα έχουν ξεπεράσει τους 70. Οι ειδικοί φοβούνται ότι η ραγδαία αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ θα φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερα ζόρικη είναι η κατάσταση στην Αττική. Από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν εντοπιστεί 1037 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα της Αττικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τα 170 νέα κρούσματα της Κυριακής, τα 89 εντοπίζονται στην Αττική.

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Mega οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα Πατήσια, το κέντρο της Αθήνας, η Κυψέλη, η Κηφισιά και το Περιστέρι.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή, από τα 4.084 ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια, τα 2.100 βρίσκονται στην Αττική και από αυτά τα 966 είναι στο δήμο Αθηναίων.

Σχεδόν 1 στα 4 κρούσματα που έχουν καταγραφεί πανελλαδικά είναι μέσα στα όρια του Δήμου. Κάπως έτσι οδηγήθηκε η κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων για την Αττική που θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ληφθούν και πιο σκληρά μέτρα όπως είναι η επαναφορά των SMS κυρίως για τους ανθρώπους από 65 ετών και άνω. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό να γίνει lockdown 15 ημερών σε κάποιες περιπτώσεις.

Πηγή: instanews.gr