Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΣΕΦ και το ΠΑΠΕΙ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τα οποία προχώρησαν στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας που θα δώσει ώθηση στην παραγωγικότητα των δύο φορέων και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΣΕΦ και το ΠΑΠΕΙ

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Πανεπιστημίου Πειραιά με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κτιριακών υποδομών, υπηρεσιών εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής, εκπαιδευτικής ψηφιακής και χωροταξικής ανάπτυξης των δύο φορέων, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Το ΣΕΦ εκπροσώπησε η πρόεδρος Χριστίνα Τσιλιγκίρη και το πανεπιστήμιο ο πρύτανης Άγγελος Κότιος. Στη συνάντηση εργασίας μετείχαν ο Παναγιώτης Κουτσογιάννης, γενικός συντονιστής διευθυντής του σταδίου, ο Δημήτρης Μπαρδάκας, αναπληρωτής διευθυντής του ΣΕΦ, και ο Παναγιώτης Ξένος, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. To «παρών» έδωσε επίσης ο Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς.

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη στο πλαίσιο της συνάντησης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μνημόνιο είναι η αρχή από μια σειρά κοινών δράσεων που θα λάβουν χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κτιριακών υποδομών και υπηρεσιών εκπαίδευσης. Επίσης, το πανεπιστήμιο θα συμβάλει ως επιστημονικός εταίρος του ΣΕΦ σε θέματα αθλητικού και συνεδριακού τουρισμού. Η σύμπραξη θα δημιουργήσει ένα σύγχρονο περιβάλλον αντίστοιχο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή φοίτηση, τον αθλητισμό και άλλες δραστηριότητες, δίνοντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Πειραιά».

Ο πρύτανης Άγγελος Κότιος δήλωσε: «Aυτό το μνημόνιο κάνει πράξη άλλο ένα άνοιγμα του πανεπιστημίου στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον κόσμο του Πειραιά, για τον οποίο το ΣΕΦ αποτελεί έμβλημα εξωστρέφειας. Η από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο φορέων θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξέλιξή μας και θα είναι προς όφελος της πόλης που αποτελεί τη βάση μας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας