Ο «Ιανός» έφτασε στην Κρήτη - Στα τρία νησιά του Ιονίου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Έφτασε στην Κρήτη ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός» - Στα τρία νησιά του Ιονίου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο «Ιανός» έφτασε στην Κρήτη - Στα τρία νησιά του Ιονίου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τις Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, που επλήγησαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού», επισκέπτεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφθασε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στις 18.45 στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου Κεφαλονιάς, που ήταν και ο πρώτος σταθμός των επισκέψεων που έχει προγραμματίσει παρατηρώντας από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής στο νησί.
Στα τρία νησιά του Ιονίου ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με όλους τους φορείς Πολιτικής Προστασίας, για τον καλύτερο συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών τους προς ταχεία αποτίμηση και άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία.

Η πρώτη σύσκεψη έγινε στις 20.30 στο Αργοστόλι, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Σταύρου Τραυλού, καθώς των δημάρχων του νησιού, Θεόφιλου Μιχαλάτου, Γεώργιου Κατσίβελη και Γεράσιμου Μονιά και κλιμακίου των σωμάτων ασφαλείας.

Αύριο ο υφυπουργός θα έχει επίσης συνάντηση με τους δημάρχους Ιθάκης και Ζακύνθου, ενώ στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν επιχειρησιακά στελέχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ειδικότερα, αύριο Κυριακή, 20/09 στις 08.45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης με συμμετοχή του δημάρχου, Διονύση Στανίτσα. Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 10.30 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, με συμμετοχή του δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη.

Έφθασε στην Κρήτη ο «Ιανός»

Άλλαξε απότομα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με το πέρασμα του Ιανού. Από την ηλιόλουστη ημέρα που επικρατούσε το πρωί, το συννεφιασμένο κλίμα που ακολούθησε τις μεσημβρινές ώρες διαδέχθηκαν οι βροχές και οι καταιγίδες που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα. Οι αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να επέμβουν εφόσον αυτό καταστεί απαραίτητο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου το καιρικό φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί, σε ό,τι αφορά το πέρασμά του από την Κρήτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ