«Ιανός»: Χωρίς ηλεκτροδότηση η Ζάκυνθος, κλειστά σχολεία στην Κεφαλονιά

Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσε στο πέρασμά του ο «Ιανός» στο Ιόνιο, με τη Ζάκυνθο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

«Ιανός»: Χωρίς ηλεκτροδότηση η Ζάκυνθος, κλειστά σχολεία στην Κεφαλονιά

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ζάκυνθο, με το δρόμο να είναι ακόμα πολύ μακρύς μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από 450 βλάβες στο δίκτυο ενώ περίπου 60 κολόνες χρειάζονται άμεση αντικατάσταση.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν αγώνα δρόμου ώστε να επαναφέρουν το ρεύμα στο νησί.

Την ίδια ώρα, κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου όλες οι σχολικές μονάδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

Στην ανακοίνωσή της επικαλείται την «ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά και ζημιών που έχουν παρατηρηθεί σε πλήθος σχολικών μονάδων».

Τα πράγματα είναι δύσκολα, βεβαίως, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων.

Η απόφαση ελήφθη από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ θα ισχύει για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021.