Κρούσμα κορονοϊού σε Δημοτικό σχολείο της Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού σε Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Κρούσμα κορονοϊού σε Δημοτικό σχολείο της Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης έκανε γνωστό και επίσημα πως βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού σε δημοτικό σχολείο της πόλης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου το κρούσμα βρέθηκε στο 5ο Δημοτικό σχολείο και ήδη ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στην ίδια τάξη με το παιδί που βρέθηκε θετικό και θα παραμείνουν σε καραντίνα για λίγες ημέρες μαζί με τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης αναφέρει:

Σήμερα επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα σε τμήμα της 5ης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης και αμέσως ακολουθήθηκαν, σε συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης, της Διεύθυνσης του Σχολείου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Με απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης διακόπτεται από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 η λειτουργία και των δύο τμημάτων της 5ης Τάξης, λόγω της κοινής εκπαιδευτικής ώρας των δύο τμημάτων στο μάθημα των Γαλλικών.

Ενημερώθηκαν από την Διεύθυνση του Σχολείου οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στην 5η Τάξη και θα παραμείνουν στα σπίτια τους, όλα τα παιδιά και οι 3 εκπαιδευτικοί.

Έγινε η διαδικασία αναγνώρισης και καταγραφής των στενών επαφών του παιδιού, στον σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο καθώς και στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, αθλητικές, κλπ.

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα απολύμανση σε όλους τους χώρους του 5ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και στο χώρο αθλητικής δραστηριότητάς του παιδιού στο μπαλόνι του ΠΑΟΔΗΛ.

Σε διαρκή συνεργασία με τους συνυπεύθυνους φορείς, ο Δήμος Ηλιούπολης θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων και θα ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα την πόλη.

19 Σεπτεμβρίου 2020

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης