Ο Σαββίδης φέρνει στην Ελλάδα ρώσικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης βοήθησε στην επέκταση της ρωσικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Mere στην Ελλάδα.

Ο Σαββίδης φέρνει στην Ελλάδα ρώσικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Με πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Voice, επεκτείνεται στην Ελλάδα η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere. Η συγκεκριμένη αλυσίδα θα έχει συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές ενώ θα επεκταθεί και στον τομέα των ακινήτων. Όσον αφορά το τελευταίο μάλιστα, φαίνεται πως ήδη έχει υπογράψει για ακίνητα σε Αθήνα, Τρίπολη και Λάρισα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ακίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Mere. Εξαιτίας της οικονομική κρίσης έχουν πτωχεύσει αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις (π.χ. η Alex Pack) που φιλοξενούνταν σε χώρους που πλησιάζουν στα standards που έχει ρώσικη αλυσίδα.

Η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere αποτελεί το σήμα της ρωσικής αλυσίδας Svetofor για τις αγορές εκτός Ρωσίας. Η αλυσίδα Svetofor είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα ενώ έχει επεκταθεί και σε αγορές όπως Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα κ.α. Οι επόμενες στόχοι επέκτασης όπως σημειώνει το site της εταιρείας είναι οι Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr