Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά στη Μόρια

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ενός ακόμα ατόμου που σχετίζεται με την πυρκαγιά που έκαψε το ΚΥΤ της Μόριας

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά στη Μόρια

Την σύλληψη πέντε ατόμων για την φωτιά, η οποία κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας την περασμένη Τρίτη και άφησε άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Οι εμπρηστές της Μόριας συνελήφθησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, που αποκάλυψε πως η αστυνομία βρίσκεται σε αναζήτηση ενός ακόμα ατόμου, το οποίο αναζητείται.

Πύρινη κόλαση στη Λέσβο: Κάηκε η προσφυγική δομή της Μόριας - 13.000 πρόσφυγες στο δρόμο! (pic-vid)

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία αναμένεται να αναπτύξει ένα σχέδιο για τον εντοπισμό ομάδων που προτρέπουν τους πρόσφυγες σε εξεγέρσεις με fake news ή προχωρούν σε εγκληματικές ενέργειες μέσα στους καταυλισμούς.

Μόρια: Τραγουδούσαν «bye bye Μόρια» την ώρα που το ΚΥΤ φλεγόταν

«Η Αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η Αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό.

Οι μετανάστες, όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση.

Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας