Η Microsoft καταγγέλλει προσπάθεια εμπλοκής στις εκλογές των ΗΠΑ


Κατηγορεί χάκερς από Κίνα, Ρωσία και Ιράν ότι σκοπεύουν να διεξάγουν κυβερνοκλοπές, παρακολουθήσεις και επιθέσεις στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ

Η Microsoft καταγγέλλει προσπάθεια εμπλοκής στις εκλογές των ΗΠΑ

Κίνα, Ρωσία και Ιράν απέρριψαν τις κατηγορίες της Microsoft ότι χάκερς από τις χώρες αυτές έχουν σκοπό να εμπλακούν στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Microsoft και οι Ηνωμένες Πολιτείες βγάζουν από το μυαλό τους αυτές τις κατηγορίες.

«Σε σχέση με τις αμερικανικές εκλογές, έχω επανειλημμένα δηλώσει πως οι αμερικανικές εκλογές είναι μια εσωτερική υπόθεση και πως δεν ενδιαφερόμαστε ούτε έχουμε την πρόθεση να αναμιχθούμε».

«Η Microsoft δεν θα έπρεπε να επινοεί γεγονότα ούτε να χρησιμοποιεί την Κίνα για να δημιουργήσει πολεμικές», υπογράμμισε ο Κινέζος εκπρόσωπος Ζάο Λιζιάν πριν αρχίσει να κατηγορεί τις ΗΠΑ.

«Εδώ και καιρό, η αμερικανική κυβέρνηση και οι αμερικανικές επιχειρήσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» ώστε «να διεξάγουν κυβερνοκλοπές, παρακολουθήσεις και επιθέσεις» εναντίον ξένων κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, δήλωσε ο Ζάο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η αληθινή αυτοκρατορία της πειρατείας, των παρακολουθήσεων και της κατασκοπείας», κατήγγειλε επικαλούμενος την υπόθεση Σνόουντεν και το σύστημα υποκλοπής επικοινωνιών Echelon.

Εξάλλου εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα παρόμοια δήλωση, λέγοντας πως δεν έχει σημασία για την Τεχεράνη ποιος θα κερδίσει τις εκλογές.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τα συμπεράσματα της Microsoft δεν χρήζουν προσοχής αφού δεν υπάρχει καμιά απόδειξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ