Ανεξέλεγκτη φωτιά στα Καλύβια, εκκενώνονται Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Δροσιά, Αγιασμόθι (vids)

Φωτιά ξέσπασε στα Καλύβια, μαίνεται ανεξέλεγκτη και ο δήμος Σαρωνικού ανακοίνωσε πως εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η Δροσιά και το Αγιασμόθι

Ανεξέλεγκτη φωτιά στα Καλύβια, εκκενώνονται Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Δροσιά, Αγιασμόθι (vids)

Η φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια μαίνεται ανεξέλεγκτη και ο Δήμος Σαρωνικού ανακοίνωσε πως εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Μάλιστα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα (9/9) στη Νέα Μάκρη και στην Κερατέα, είναι ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Η κινητοποίηση από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μεγάλη, αφού, πέραν του δυνατού αέρα, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ., καλούσε διά μέσου ηχητικών μηνυμάτων τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς στην Κερατέα, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν μέχρι και τα οκτώ μποφόρ. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι άνεμοι σπρώχνουν το μέτωπο της φωτιάς και τους καπνούς προς την περιοχή της Αναβύσσου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πυροσβεστικό σώμα, η φωτιά κρίνεται επικίνδυνη.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 μεσημέρι, επεκτάθηκε γρήγορα και πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών. Εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Φέριζα κι ένα οικοτροφείο που βρίσκεται στην περιοχή. Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του σώματος Στ. Κολοκούρης. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα.