Φωτιές στην Αττική: Δύσκολη κατάσταση στη Ν. Μάκρη. Εκκενώθηκαν οικισμός και οικοτροφείο στα Καλύβια

Πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής. Εκκενώθηκαν οικισμός και οικοτροφείο. «Άμεση η κινητοποίηση, δύσκολη η κατάσταση λόγω των ανέμων», δήλωσε για τη φωτιά ο Στ. Τσίρκας, δήμαρχος Μαραθώνα-Νέας Μάκρης.

Φωτιές στην Αττική: Δύσκολη κατάσταση στη Ν. Μάκρη. Εκκενώθηκαν οικισμός και οικοτροφείο στα Καλύβια

Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών, αλλά και οι πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, περιγράφουν την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή της Νέας Μάκρης. Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας είπε: «Προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».

Στο μεταξύ, εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, ο οικισμός Φέριζα και οικοτροφείο στα Καλύβια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Σημειώνεται, ότι τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Παράλληλα, όπως τονίζει στον Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν αυξηθεί και ειδικότερα είναι 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ