Κορονοϊός: Σαράντα κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά!

Νέα εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού εντοπίστηκε σε κονσερβοποιία φρούτων και εκφράζονται φόβοι για μεγάλη διασπορά του ιού

Κορονοϊός: Σαράντα κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά!

Συναγερμός σήμανε στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, καθώς προέκυψε νέο πρόβλημα με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε χώρο εργασίας.

Συγκεκριμένα νέα εστία υπερμετάδοσης του ιού, εντοπίστηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα τα Γιαννιτσά.

Αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς, όπου κατοικούν, με λεωφορείο.

Όλοι τους είναι Ρομά, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν κι άλλα άτομα με κορονοϊό.

Επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά και η εκτίμηση είναι πως ο αριθμός φτάνει τα σαράντα κρούσματα

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, αλλά και της προσπάθειας να αναγνωριστεί το εύρος της διασποράς του ιού στην κοινότητα, γίνονται τεστ και στους άλλους εργαζόμενους, τόσο από τα Γιαννιτσά όσο και από τη Γουμένισσα, αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των κρουσμάτων.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό σύντομα να ανακοινωθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, που θα αφορούν στην περιοχή της Γουμένισσας.

Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στην κονσερβοποιία προκαλεί μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι απασχολούνται περίπου 700 εργαζόμενοι από την Πιερία, την Πέλλα και το Κιλκίς.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες μετακινούνται σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων σε διάφορες κατευθύνσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συνεπώς υπάρχουν φόβοι ότι είναι πολύ πιθανή η διασπορά του ιού σε μεγάλο εύρος.