Διακόσιες καταγγελίες στο ΕΣΡ για το Big Brother: Τι απαντά το Συμβούλιο στις κατηγορίες περί σιωπής

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το άθλιο σχόλιο από παίκτη του Big Brother το ΕΣΡ παρενέβη παίρνοντας θέση μέσω ανακοίνωσης

Διακόσιες καταγγελίες στο ΕΣΡ για το Big Brother: Τι απαντά το Συμβούλιο στις κατηγορίες περί σιωπής

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε το κατάπτυστο σχόλιο του παίκτη του Big Brother Αντώνη Αλεξανδρίδη για τις γυναίκες και τον βιασμό, κάτι που είχε ως συνέπεια την αποχώρησή του από το ριάλιτι.

Μετά την εξέλιξη αυτή εταιρίες έχουν αρχίσει να αποσύρουν τις χορηγίες τους, από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό ριάλιτι, ενώ πλήθος σχολίων έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, τα οποία έχουν να κάνουν με τον 30χρονο Κρητικό, αλλά και τις επιπτώσεις που πρόκειται να υπάρξουν στον ΣΚΑΪ από την συμπεριφορά του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με ανάρτησή του στο Twitter ζήτησε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, μέσω τους συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης την παρέμβαση του ΕΣΡ.


Από την πλευρά του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά», αλλά κατέστησε σαφές πως έχει σχηματιστεί ήδη σχετικός φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για την υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».