Κως: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους γιατί επιβάτης αρνήθηκε να φορέσει μάσκα!

Αλλοδαπός τουρίστας αρνήθηκε να φορέσει μάσκα με συνέπεια το αεροσκάφος να κάνει στάση στην Κω και ο 32χρονος Βρετανός να συλληφθεί.

Κως: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους γιατί επιβάτης αρνήθηκε να φορέσει μάσκα!

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κω έκανε αεροσκάφος που εκτελούσε διεθνή πτήση, προκειμένου να αποβιβαστεί και φυσικά να συλληφθεί Βρετανός επιβάτης, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει προστατευτική μάσκα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, ο 32χρονος αλλοδαπός είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Αττάλειας προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν συμμορφωνόταν στις οδηγίες του πληρώματος για την ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις αεροπορικές πτήσεις θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων επιβατών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πιλότος να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κω, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με αρνητικό πρωταγωνιστή τον 32χρονο Άγγλο.

Εκεί αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω που είχαν ειδοποιηθεί για το περιστατικό και περίμεναν τον αλλοδαπό, ο οποίος μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Φυσικά υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού, όπως επίσης και σε αλκοτέστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τις αστυνομικές αρχές αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υποστήριζε πως δεν υπάρχει κορονοϊός και δεν μπορούν να τον υποχρεώσουν να ακολουθήσει τις οδηγίες για κάτι που δεν πιστεύει πως υφίσταται.

Όσο για το αεροπλάνο συνέχισε την πτήση του με προορισμό το Λονδίνο.