Κορονοϊός: Τέσσερις ακόμα νεκροί στην Ελλάδα και συνολικά 284

Άλλα τέσσερα θύματα από κορονοϊό καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον θλιβερό απολογισμό στα 284. Κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες, τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Κορονοϊός: Τέσσερις ακόμα νεκροί στην Ελλάδα και συνολικά 284

Ακόμα έναν άνθρωπο σκότωσε ο κορονοϊός στην Ελλάδα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί. Πρόκειται για μία γυναίκα που βρισκόταν στο νοσοκομείο «Ελπίς», ωστόσο δεν είχε καταχωρηθεί στο σύστημα μέχρι τώρα. Η άτυχη 90χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Αυγούστου, έχοντας παράλληλα και αρκετά υποκείμενα νοσήματα. Με αυτόν τον θάνατο, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας έφτασε στους 284.

Σήμερα (6/9) τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα ένας 74χρονος άνδρας στη Μυτιλήνη, μια 75χρονη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και μια 92χρονη από οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο. Ο άτυχος ηλικιωμένος εισήχθη για νοσηλεία στις 15 Αυγούστου και δύο ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είχε υποκείμενα νοσήματα.

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα

Την κρισιμότητα του επόμενου δεκαημέρου επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τα κρούσματα να μειώνονται πριν από το άνοιγμα των σχολείων και κυρίως πριν από την οριστική έλευση του φθινοπώρου.

Εκείνο πάντως που τονίζουν είναι η αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού, καθώς οι δύο ιοί θα συμπέσουν χρονικά.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος προειδοποιεί για έξαρση της πανδημίας με την έναρξη του φθινοπώρου.

«Χρειάζονται εμβολιασμοί για τον χειμώνα. Είναι δύσκολη περίοδος αυτή, είναι η γρίπη, είναι οι υπόλοιπες ιώσεις, θα πρέπει λοιπόν να έχουμε τον νου μας», ξεκαθάρισε ο κ. Γώγος, εξηγώντας: «Με δεδομένο πως το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά, η ιχνηλάτησή τους καθίσταται ακόμη πιο περίπλοκη, ενώ ελλοχεύουν νέες εστίες διάδοσης του ιού ανά πάσα στιγμή. Είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλουμε ό,τι μέσα και ό,τι δυνατότητες έχουμε για να περιορίσουμε τη διασπορά σε αυτή τη φάση, γιατί έρχεται η γνωστή φθινοπωρινή, χειμερινή περίοδος, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα».