Προβλήματα λειτουργίας στο σύστημα πληρωμών Visa

To Sky News μετέδωσε πως το σύστημα πληρωμών με κάρτες της εταιρείας Visa, είναι προβληματικό και εμποδίζει την πραγματοποίηση συναλλαγών σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Προβλήματα λειτουργίας στο σύστημα πληρωμών Visa

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, οι χρήστες της Visa έλαβαν μήνυμα που τους ενημέρωνε ότι υπάρχει «διαταραχή των υπηρεσιών», γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να στείλουν ή να λάβουν χρήματα.

Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, δεν μπορούν να ολοκληρωθούν συναλλαγές με το συγκεκριμένο σύστημα. Οι συναλλαγές με άλλα συστήματα πληρωμών όπως τα ATM και η Mastercard δεν επηρεάζονται.

Εκπρόσωπος της Visa δήλωσε στο Sky News: "Η Visa αντιμετωπίζει σήμερα μια διακοπή της υπηρεσίας, γεγονός που εμποδίζει την επεξεργασία ορισμένων συναλλαγών της Visa στην Ευρώπη. Διερευνούμε την αιτία και εργαζόμαστε το συντομότερο δυνατόν για να επιλύσουμε την κατάσταση".

Η Lloyds Bank εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας: «Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχει ένα ζήτημα που επηρεάζει πληρωμές με Visa, το οποίο ερευνάται. Οι συναλλαγές με ΑΤΜ και Mastercard δεν επηρεάζονται. Δουλεύουμε να λύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».