Αφκάρι: Κι ο Τραμπ στη μάχη για να σωθεί ο παλαιστής που απειλείται με εκτέλεση

Η υπόθεση του παλαιστή Ναβίντ Αφκάρι έχει συγκλονίσει όλο τον αθλητικό κόσμο και έφτασε ως τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αφκάρι: Κι ο Τραμπ στη μάχη για να σωθεί ο παλαιστής που απειλείται με εκτέλεση

Η υπόθεση του Ναβίντ Αφκάρι έχει συγκλονίσει όλο τον αθλητικό κόσμο και έφτασε ως τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 27χρονος πρωταθλητής της Πάλης καταδικάστηκε σε θανατική ποινή για τη δολοφονία φρουρού ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Σιράζ, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι η ομολογία του αποσπάστηκε με βασανιστήρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ιράν να ανατρέψει την απόφαση για θανατική ποινή. «Ηγέτες του Ιράν, θα εκτιμούσα πολύ αν θα σώζατε τη ζωή αυτού του νεαρού άνδρα και δεν τον εκτελούσατε», δήλωσε ο Τραμπ.

Επικαλούμενος μια έκθεση του Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η «μοναδική πράξη του παλαιστή ήταν η συμμετοχή σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση στους δρόμους».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέγους έγραψε στο Twitter: «Ενώνουμε τον κόσμο με οργή για τη θανατική ποινή του ιρανικού καθεστώτος για τον Ναβίντ Αφκάρι, ο οποίος βασανίστηκε για να δώσει ψευδή ομολογία μετά από συμμετοχή σε ειρηνικές διαδηλώσεις το 2018».

«Το καθεστώς βασάνισε επίσης τους δύο αδελφούς του και τους καταδίκασε σε δεκαετίες φυλάκισης. Αφήστε τους να φύγουν!».

Στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών για την αποφυγή της καταδίκης και έχουν ήδη υπογράψει περισσότερα από 10.000 άτομα.