Πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας: Ενισχύονται οι δυνάμεις, στη μάχη εναέρια μέσα, εκκενώνονται οικισμοί

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας. Εκκενώνονται προληπτικά Κόρφος και Ελβετικά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας: Ενισχύονται οι δυνάμεις, στη μάχη εναέρια μέσα, εκκενώνονται οικισμοί

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Σοφικό Κορινθίας όπου τα ξημερώματα ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή, Άγιος Βλάσης.

Η νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής:

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

«Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 02:30 και κατευθύνεται προς το χωριό Κόρφος. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται γρήγορα και καίει σε μέτωπο 4-5 χιλιομέτρων. Δώσαμε εντολή σε συνεννόηση με την πυροσβεστική και την αστυνομία την προληπτική εκκένωση των δύο οικισμών, Κόρφος και Ελβετικά, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Μιλάμε για περίπου 2.000 άτομα όπου κάποιοι είναι κάτοικοι και υπάρχουν αρκετοί παραθεριστές. Η φωτιά βρίσκεται περίπου 2 χλμ από το χωριό Κόρφος. Δεν κινδυνεύουν προς το παρόν σπίτια, αλλά οι φλόγες κινούνται γρήγορα. Περιμένουμε και τα εναέρια μέσα γιατί οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούν», είπε χαρακτηριστικά.