Σε καραντίνα η Μόρια: Με κορονοϊό 40χρονος Σομαλός

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο ΚΥΤ της Μόριας. Ο ασθενής νοσηλεύεται λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα. Εκτός λειτουργίας η νέα δομή Υγείας.

Σε καραντίνα η Μόρια: Με κορονοϊό 40χρονος Σομαλός

Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου μετά από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε στη δομή. Στις υγειονομικές αρχές του νησιού έχει σημάνει συναγερμός και ήδη μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής το πρόεδρο του οργανισμού Π. Αρκουμανέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Stonisi.gr, ένας 40χρονος Σομαλός που διέμενε στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας διαγνώσθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/09) θετικός στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για τον πρώτο κάτοικο του καταυλισμού που διαπιστώνεται ότι ασθενεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σομαλός ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας από τις αρχές του 2020 και είχε φύγει από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα στα μέσα Αυγούστου. Εκεί όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να ζήσει και έτσι επέστρεψε στο νησί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιχνηλατούνται οι επαφές του στον καταυλισμό καθώς και το πότε επέστρεψε στη Μυτιλήνη για να φανεί αν έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας.

Από τις 10 το πρωί σήμερα, Τρίτη (02/09), είναι σε εξέλιξη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει.

Πηγή: news247.gr