Κορονοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο με απόφαση Χαρδαλιά

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κορονοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο με απόφαση Χαρδαλιά

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/8) στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Έλαβαν υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και μετά από εισήγηση και σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα για τον περιορισμό του Covid-19.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και Ω/06:00.