Μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο για αυξημένη προσοχή λόγω κορονοϊού

Σε επιφυλακή θέτει κατοίκους και επισκέπτες της Ζακύνθου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμά της στο νησί του Ιονίου μέσω του αριθμού 112 λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο για αυξημένη προσοχή λόγω κορονοϊού

Την προσοχή κατοίκων και επισκεπτών της Ζακύνθου, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στο νησί, εφιστά μήνυμα που εστάλη από το 112.

Στο μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο σε ελληνικά και αγγλικά, αναφέρεται:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 29/8/2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Στη συνέχεια το μήνυμα παραπέμπει στον σύνδεσμο με τα έκτακτα μέτρα για το νησί που αποφασίστηκαν χθες Παρασκευή 28/8 και είναι τα ακόλουθα:

* Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

* Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

* Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Λέσβου.

Σημειώνεται ότι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος και η Αντίπαρος.

Πηγή: topontiki.gr