Μήνυμα Μέρκελ: «Όλοι, ως ΕΕ, έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την Ελλάδα»

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και ζήτησε από όλους τους εταίρους στήριξη στην Ελλάδα.

Μήνυμα Μέρκελ: «Όλοι, ως ΕΕ, έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την Ελλάδα»

«Όλοι, ως κράτη-μέλη της ΕΕ, έχουμε ασφαλώς την υποχρέωση να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τα δικαιώματα και τα θέματα που παρουσιάζουν οι Έλληνες φίλοι μας και επίσης να τους υποστηρίξουμε, όπου έχουν δίκιο», δήλωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Παραταύτα, έχω επανειλημμένα προσπαθήσει προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και αυτό γίνεται εν μέρει μόνο με το να μιλάει κανείς συνεχώς και με τις δύο πλευρές. Οι διαφορές που υπάρχουν εκεί σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των οικονομικών ζωνών μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μαζί. Για αυτό προσπαθεί η Γερμανία», πρόσθεσε η Καγκελάριος στο πλαίσιο της θερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά τη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για το θέμα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι μίλησε μαζί του πολύ εντατικά για τις σχέσεις με Τουρκία, οι οποίες είναι, όπως είπε, τουλάχιστον πολύπλευρες. «Η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ. Η διένεξη μεταξύ δύο εταίρων του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσπαθήσει κανείς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο πλαίσιο της Συμμαχίας», ανέφερε. Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν έχει συνομιλήσει σήμερα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ούτε πρόκειται να το κάνει εντός της ημέρας, ωστόσο, βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία μαζί του.