Τelegraph: H Premier League στην Μύκονο

Με αφορμή το περιστατικό με τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουναιτετ Χάρι Μαγκουάιρ,η Τelegraph αναλύει το πως τα τελευταία χρόνια, η Μύκονος έχει γίνει ο νούμερο ένα προορισμός για τους ποδοσφαιριστές της Premier League καθώς δεν χάνουν ευκαιρία να την επισκεφθούν κάθε χρόνο . 

Τelegraph: H Premier League στην Μύκονο

Αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph εξετάζει – με αφορμή τη σύλληψη του Χάρι Μαγκουάιρ – το πως η Μύκονος έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους ποδοσφαιριστές της Premier League.

Οι «περιπέτειες» του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ο οποίος κατέληξε στη φυλακή μετά από επίθεση του σε αστυνομικούς του νησιού – έκαναν το γύρο του κόσμου, «στρέφοντας» τα βλέμματα του Βρετανικού ποδοσφαιρικού – και όχι μόνο – τύπου στο κοσμοπολίτικο «νησί των ανέμων».

Ωστόσο, ο διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα του κόσμου, δεν είναι ο μόνος που προτιμάει τη Μύκονο για τις καλοκαιρινές του «αποδράσεις». Άλλωστε, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Sun, στην παρέα του Άγγλου αμυντικού βρίσκονταν επίσης ο Ρος Μπάρκλεϊ της Τσέλσι και ο συμπαίκτης του στην Γιουνάιτεντ, Μπράντον Ουίλιαμς.

Οι Γουέιν Ρούνεϊ, Κακά και Ντέλε Άλι είναι μόνο μερικοί από τους πολυάριθμους παίκτες που έχουν επισκεφτεί τον προορισμό τα τελευταία χρόνια. Ο χρυσαφένιος ήλιος και οι διαφορετικοί ρυθμοί ζωής, έχουν κάνει το «νησί των ανέμων» μία εξαιρετική εναλλακτική επιλογή, που έχει αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις τα ταξίδια σε Λας Βέγκας, Ίμπιζα και Μαρμπέγια.

Οι λόγοι που έκαναν τη Μύκονο αγαπημένο προορισμό των ποδοσφαιριστών
Η Telegraph, σχετίζει την αυξημένη δημοτικότητα της Μυκόνου στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της Premier League με τον «επαναπατρισμό» του Ανδρέα Μπρόζου στο νησί. Το κλάμπ «Panacea» που διατηρούσε ο Έλληνας επιχειρηματίες στο Μάντσεστερ, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε ομάδες της πόλης, οι οποίοι φαίνεται να τον «ακολουθούν» αυξάνοντας και άλλο τη δημοτικότητα της Μυκόνου.

Παράλληλα, η πανδημία του COVID-19 συνέβαλε στο να αυξηθεί η δημοτικότητα της Μυκόνου στις «τάξεις» των ποδοσφαιρικών διασημοτήτων, κυρίως λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε πολλούς από τους υπόλοιπους προορισμούς που συνήθιζαν να επιλέγουν. Ένα ταξίδι στην Ισπανία για παράδειγμα, θα σήμαινε 14 ημέρες καραντίνα κατά την επιστροφή στην Αγγλία.

Η Μύκονος ήταν πάντοτε ένα «υψηλών προδιαγραφών» τουριστικό θέρετρο, με χιλιάδες διάσημους να την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια, δείχνει να προσαρμόζεται στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου «κύματος» επισκεπτών της.

O παγκοσμίου φήμης σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, ευρύτερα γνωστός ως «Salt Bae», εγκαινίασε πέρυσι ένα από τα διάσημα εστιατόρια του στη Χώρα της Μυκόνου, όπου σερβίρει εκλεκτές γαστρονομικές δημιουργίες, των οποίων το κόστος μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 600$.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

?#SALTBAE?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Σκορπιός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραλιακά κλαμπ όπου οι ποδοσφαιριστές μπορούν να απολαύσουν τις ”δημιουργίες” του Αλέξανδρου Ζόπου», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το Principote είναι ένα άλλο δημοφιλές μπιτς μπαρ, ενώ το Super Paradise είναι το αγαπημένο των πλουσίων εδώ και πολλά χρόνια. Τις νύχτες, το VOID είναι ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο οποίο υπάρχει μάλιστα ένα Toy Room, με ειδικό χώρο για το Λονδίνο», προσθέτει.

Η – συνεχώς αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια – δυναμική της Μυκόνου στις τάξεις των Αγγλων ποδοσφαιριστών δεν αναμένεται να μειωθεί, παρά το γεγονός ότι ο Μαγκουάιρ πέρασε δύο νύχτες στα κρατητήρια του νησιού.

«Η Μύκονος είναι ένας συναρπαστικός “κόσμος” όπου η αίγλη συναντά την απλότητα. Διασημότητες, φοιτητές και οικογένειες συναντιούνται για να γιορτάσουν το ελληνικό καλοκαίρι», αναφέρει στον ιστότοπο της η ιστοσελίδα VisitGreece.

Πηγή: travelestate.gr