Εφαρμογή έκτακτων περιοριστικών μέτρων και στη Λέσβο

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα έκαναν επιτακτική την παρέμβαση της Πολιτείας με απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης.

Εφαρμογή έκτακτων περιοριστικών μέτρων και στη Λέσβο

Η κατάσταση στη Λέσβο εξαιτίας του κορονοϊού είναι άκρως επιβαρυμένη με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώνει περιοριστικά μέτρα.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Λέσβο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των εξής περιοριστικών μέτρων:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06:00.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας, όπως και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.