Φωτιά κατακαίει τη Μάνη

Το «πύρινο μέτωπο» έχει έκταση 20 χιλιομέτρων, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής δέχθηκαν ειδοποίηση από το 112 να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα

Φωτιά κατακαίει τη Μάνη

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται τις τελευταίες ώρες στη Λακωνία και τη Μάνη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και η νύχτα που έρχεται θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Οι Πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη, κόντρα και στους ισχυρούς ανέμους, που δυσκολεύουν το έργο τους ακόμα περισσότερο.

Οι φλόγες που εκτείνονταν σε ένα τεράστιο μέτωπο, περίπου 20 χιλιομέτρων, άρχισαν να πλησιάζουν τα διάσπαρτα σπίτια, που υπήρχαν μέσα σε δάσος. Πρόκειται για σπίτια που ωστόσο είχαν εκκενωθεί, με την παρέμβαση των Αρχών.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση πέντε οικισμών: Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι, ενώ ενισχύθηκαν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη, προκειμένου να περιορίσουν τον πύρινο εφιάλτη.

Στην μάχη με την φλόγες επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα, ενώ νωρίτερα και μέχρι να σκοτεινιάσει, από αέρα 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη προσπαθούσαν να ελέγξουν την πυρκαγιά που κινείται σε δυο βασικά μέτωπα.

Η φωτιά στα δυο μέτωπα ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα και κατακαίει κυρίως ελαιώνες, αλλά και χαμηλή βλάστηση.

Στο μεταξύ ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δέχτηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα, στις 21:45 το βράδυ, πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και σε τοποθεσίες κοντά στα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που καίνε στην περιοχή Λαγκαδά.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα και να παρακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση του 112 αναφέρει: « Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 22-08-2020 21:45. Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies»


Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Αρεόπολης-Γυθείου, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.