Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Δεσύλλας

«Έφυγε» από κοντά μας ο ηθοποιός Μιχαλης Δεσύλλας  την Τετάρτη (30/05/2018).

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Δεσύλλας

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από μια ανάρτηση που έκανε ο φίλος του, Γιώργος Γεωργίου, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.


Ο Μιχάλης Δεσύλλας γεννήθηκε στην Κέρκυρα , Γράφτηκε στη Φιλαρμονική Εταιρεία «Νικόλαος Μάντζαρος», όπου και γνώρισε το μεγάλο του δάσκαλο, τον Κερκυραίο μουσουργό Αλέκο Γκρεκ. Κοντά του έμαθε πιάνο και κλασικό τραγούδι.

Το 1969 τον βρίσκει στην Αθήνα, όπου συνεχίζει τις σπουδές του: ωδείο, δραματική σχολή και Σχολή Καλών Τεχνών. Για να τα βγάλει πέρα δούλευε ως τραγουδιστής.

Το 1975 εγκρίνεται η άδειά του ως ηθοποιός και δουλεύει για πρώτη φορά ως επαγγελματίας στο θέατρο «Μετροπόλιταν» του θεατρικού επιχειρηματία Τάκη Μακρίδη, όπου και έμεινε κοντά του σαν συνεργάτης και φίλος μέχρι το θάνατό του, στις 3 Σεπτεμβρίου 1987.

Αθόρυβος, σεμνός και πάνω από όλα επαγγελματίας, ο Μιχάλης Δεσύλλας έπαιξε πλάι σε σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς, όπως ο Νίκος Κούρκουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς και η Άννα Καλουτά.

Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται από το επιτυχημένο πέρασμα που είχε κάνει από το 1989 έως το 1994 στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όταν παρουσίαζε την εκπομπή «1000+1 Συνταγές» πλάι στην επίσης ηθοποιό και αγαπημένη φίλη του, την Έφη Θεοχάρη.

Ο Μιχάλης Δεσύλλας ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο.

Φιλμογραφία

Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Ο τσαρλατάνος (1973)
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (1981)
Άγριες κότες (1981)
Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος (1982)
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Το παιδί του σωλήνα (1982)
Γύφτικη κομπανία (1983)
Ζωή (1995)

Σειρές που έχει παίξει

1996 ΕΤ1
Απόρρητος φάκελος 27 1972 ΥΕΝΕΔ
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης 1990 ΑΝΤ1
Βραδυά επιθεώρησης 1984 ΕΡΤ
Εύθυμες ιστορίες 1977 ΕΡΤ
Η γειτονιά μας 1972 ΥΕΝΕΔ
Η μπλόφα 1992 ΕΤ2
Ιστορία αγάπης 1993 ΑΝΤ1
Ιστορίες χωρίς δάκρυα 1977 ΕΡΤ
Ο άγνωστος πόλεμος 1971 ΥΕΝΕΔ
Ο ονειροπαρμένος 1973 ΥΕΝΕΔ
Ορκιστείτε παρακαλώ 1982 ΥΕΝΕΔ
Τα αρραβωνιάσματα 1983 ΕΡΤ
Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα 1980 ΕΡΤ
Το ημερολόγιο ενός θυρωρού 1979 ΥΕΝΕΔ
Το ρετιρέ 1990 Mega
Τρεις στο γύρο 1978 ΥΕΝΕΔ
Χαρούμενη Κυριακή 1972 ΕΙΡΤ

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ