Κορονοϊός: H γεωγραφία των κρουσμάτων - Από ποιες χώρες τα εισαγόμενα στην Ελλάδα (pics)

Ενεργό παραμένει το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων κορονoϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Κορονοϊός: H γεωγραφία των κρουσμάτων - Από ποιες χώρες τα εισαγόμενα στην Ελλάδα (pics)

Ενεργό αυτή τη στιγμή παραμένει το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων κοροναϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κορονοϊός: Κρούσματα ανά Νομό-Στο κόκκινο Αττική και Θεσσαλονίκη

Αποτυπώνοντας την εικόνα της επιδημίας στην Ελλάδα από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου, σε σύνολο 7.075 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, τα 2.502 είναι σήμερα ενεργά. Παράλληλα, από όσους νόσησαν, οι 3.139 ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ 1.206 νοσηλεύτηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Από που έρχονται τα εισαγόμενα κρούσματα

Σε ό,τι αφορά στα εισερχόμενα κρούσματα, από την 1η Ιουλίου που άνοιξαν τα σύνορα για να υποδεχτεί η χώρα τους πρώτους τουρίστες έως και την 16η Αυγούστου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα σχεδόν 2,6 εκατ. άτομα, εκ των οποίων μόλις 615 βρέθηκαν θετικά στον κορονoϊό.

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων-269 τις τελευταίες 24 ώρες

Από αυτά τα 233 είναι ενεργά, τα 303 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης και 79 μη ενεργά παραμένουν στη χώρα μας.

Οι πέντε πρώτες χώρες προέλευσης των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Αλβανία και η Σουηδία.

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία:

Πηγή: in.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας