O λόγος που άλλαξε η ώρα στα κινητά τηλέφωνα μόλις ήρθε το νέο μήνυμα από το 112

Για ποιο λόγο άλλαξε η ώρα στα κινητά τηλέφωνα μετά την αποστολή του σημερινού έκτακτου μηνύματος (17/8) από το 112 .

O λόγος που άλλαξε η ώρα στα κινητά τηλέφωνα μόλις ήρθε το νέο μήνυμα από το 112

Μόλις στα κινητά τηλέφωνα αρκετών πολιτών έφτασε το έκτακτο μήνυμα από το 112 που έστειλε η Πολιτική Προστασία για τον κορονοϊό, αρκετοί συνδρομητές είδαν να αλλάζει η ώρα στις συσκευές τους. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για όσους επιστρέφουν από διακοπές

Ότι με την αποστολή του έκτακτου μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα αυτομάτως η ώρα άλλαξε και άρχισε να δείχνει τρεις ώρες αργότερα. Δηλαδή, τα μηνύματα εστάλησαν περί τις 13:30 και ξαφνικά τα ρολόγια στις συσκευές έδειχναν 16:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του 112, απλώς συνέπεσε χρονικά με την αποστολή του τελευταίου προειδοποιητικού μηνύματος.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα προβλήματα στην ώρα και στην πραγματοποίηση κλήσεων σε ορισμένους συνδρομητές οφείλονται στο γεγονός ότι έπεσε μία από τις πλατφόρμες μηνυμάτων με εταιρικούς πελάτες, μίας εκ των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Παρόλα αυτά, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τι αναφέρει το έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Γενικευμένο μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία, στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Λίγο πριν τις 13:30 πολλά κινητά χτύπησαν και παρέλαβαν το μήνυμα που προειδοποιεί «μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες». Παράλληλα τονίζει σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους, όπου ουσιαστικά εντοπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα έξαρσης του ιού στη χώρα μας, ότι «ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος» ενώ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μήνυμα του 112 με περιεχόμενο σχετικό με τον κορονοϊό είχε σταλεί από την Πολιτική Προστασία στις 11 Μαρτίου, όταν ενημέρωνε για τις βασικές οδηγίες απέναντι στην πανδημία, ενώ στις 14 Αυγούστου, είχε στείλει εκ νέου μήνυμα κυρίως σε κατοίκους και τουρίστες σε Πάρο και Αντίπαρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω έξαρσης του ιού.

Πηγή: ethnos.gr