Θετικοί στον κορονοϊό 9 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Είχαν επιστρέψει από τις άδειές τους, υποβλήθηκαν σε έλεγχο και τέθηκαν σε καραντίνα

Θετικοί στον κορονοϊό 9 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Τα προβλήματα με πολίτες που επιστρέφουν από τις άδειές τους και βρίσκονται θετικοί στον Covid 19 γίνονται ολοένα και περισσότερα σε σημείο ανησυχητικό.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εννέα εργαζόμενοι, που επέστρεψαν από άδεια.

Οι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα «Seleo.gr», ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να διενεργούνται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες.

«Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα υποστήριξε πως πολλοί από τους εργαζόμενους υγείας που βρέθηκαν θετικοί στον ιό συνέχιζαν να δουλεύουν και να παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομειακά ιδρύματα μέχρι να διαγνωστούν.

Κάτι που σημαίνει πως είναι άγνωστο αν και πόσο διέσπειραν ακούσια, μια και ήταν ασυμπτωματικοί, το ιό στις δομές υγείας όπου εργάζονταν ή στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα γίνει απολύμανση των χώρων, όπως και σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών των εννέα κρουσμάτων που βρέθηκαν με τον ιό.