Μεταμόρφωση: Μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο πλαστικών - Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που καίει από τις 7 το πρωί του Σαββάτου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός που δημιουργεί εκτός των άλλων πρόβλημα ορατότητας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου

Μεταμόρφωση: Μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο πλαστικών - Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία

Παράλληλα, δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας που είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας διεξάγεται ως εξής:

Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η δεξιά λωρίδα και τα αυτοκίνητα κινούνται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα, από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Στο ρεύμα προς Λαμία είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα, στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη γέφυρα Λυκόβρυσης) και τα αυτοκίνητα κινούνται στις δύο δεξιές λωρίδες.

Πυκνός τοξικός καπνός και ατμοσφαιρική ρύπανση

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά, γι’ αυτό από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Νωρίτερα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εστάλη και δεύτερο ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Συνολικά επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου.

Η Πυροσβεστική εξ αρχής είχε ενημερώσει ότι λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου θα απαιτείτο πολύς χρόνος έως ότου η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Λόγω της πυρκαγιάς και για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας λόγω επικίνδυνων εκπομπών (καπνός), ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία «112» της Πολιτικής Προστασίας από την οποία συστήνονται προς τους πολίτες, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή, τα εξής:

  • Αποφύγετε την έκθεση στη ροή του καπνού
  • Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Παραμείνετε σε ανοιχτούς και αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν
  • Κλείστε ερμητικά όλα τα παράθυρα και πόρτες και μείνετε εντός του σπιτιού
  • Συνιστάται τα κλιματιστικά να βρίσκονται σε λειτουργία εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα όπου διατίθεται
  • Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το ΕΚΑΒ σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή νιώσετε δυσφορία
  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

πηγή: in.gr