Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα - Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα - Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα (11/8) τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν -μετά την σύσκεψη κυβέρνησης και επιδημιολόγων- σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού - Πώς διαμορφώνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Τη συνολική εικόνα των κρουσμάτων σήμερα στη χώρα μας έδωσε κατά την ενημέρωση του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας», επισήμανε ο υφυπουργός.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στη χώρα μας. Τα κρούσματα προέρχονται 88 από την Ρουμανία, 80 από την Σερβία, 79 από την Βουλγαρία, 43 από την Αλβανία και 20 από την Σουηδία.

Η συνολική εικόνα των κρουσμάτων από την 25 Φεβρουαρίου έως και τις 9 Αυγούστου έχει ως εξής:

Σύνολο κρουσμάτων: 5.623

Ενεργά κρούσματα σήμερα: 1.424

Ανάρρωσαν κατ' οίκον: 2.841

Εξιτήριο από νοσοκομείο: 1.146

Θάνατοι: 212

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε τέλος την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας ώστε να μην υπάρξει πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων.