Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Μετόχιο της Ι.Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, στον Γαλατά της Πόλεως, για την εορτή της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, και στην ομιλία του σχετικά με τον κορονοϊό είπε:

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος είναι ένας μεγάλος γιατρός, και σήμερα που περνούμε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία τον χρειαζόμαστε τον Άγιο Παντελεήμονα και όλους τους Αγίους Αναργύρους ιατρούς πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τον παρακαλούμε τον Άγιο Παντελεήμονα να μας προστατεύει από τους κινδύνους του covid-19, του κορονοϊού.

Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος, πολλή συζήτησις, για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορονοϊού. Γι' αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ