Πλημμύρες στην Εύβοια: Σε έξι ώρες έβρεξε όσο όλο τον χειμώνα στην Αθήνα!

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σχολιάζοντας τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, τόνισε ότι μέσα σε έξι ώρες έβρεξε όσο όλο τον χειμώνα στην Αθήνα.

Πλημμύρες στην Εύβοια: Σε έξι ώρες έβρεξε όσο όλο τον χειμώνα στην Αθήνα!

Τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι σχολίασε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στο Facebook υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι μέσα σε έξι ώρες έβρεξε στην κεντρική Εύβοια όσο περίπου βρέχει όλο τον χειμώνα στην Αθήνα.

«Σχεδόν τα 300 χιλιοστά βροχής ή λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε ένα μόνο εξάωρο (όσο περίπου βρέχει όλο το χειμώνα στην Αθήνα) έφτασαν χθες το βράδυ τα ύψη βροχής στην κεντρική Εύβοια προκαλώντας καταστροφές και στοιχίζοντας τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και λόγω κλιματικής αλλαγής δυσκολεύουν.

Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως το πρωί της Κυριακής, της πέμπτης και τελευταίας ημέρας της κακοκαιρίας «Θάλειας», στο σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες.

Από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής.

Λόγω των διακοπών ρεύματος και των προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας μάλιστα, μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στις πληγείσες περιοχές (πχ. στα Ψαχνά Ευβοίας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Πηγή: in.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας